از کجا بفهمیم هارد ssd است یا hdd؟ + لیست قیمت انواع هاردهای SSD و HDD

قطعات کامپیوتر و لپ تاپ هستند که می توانند در عملکرد آن تاثیرگذار باشند. اگر یک کاربر حرفه ای باشید احتمالا تفاوت های اصلی هارد اس اس دی و هارد معمولی یا اچ دی دی را بدانید. هاردهای SSD توانستند در این سالها تحول عظیمی را در زمینه تکنولوژی ایجاد کنند و سرعت لپ تاپ ها و کامپیوترها را به شکل خیره کننده ای افزایش دهند. احتمالا واضح ترین تفاوت این دو هارد روی سیستم های کامپیوتری را هنگام روشن یا خاموش کردن سیستم متوجه می شوید. سیستم هایی که دارای هارد SSD هستند خیلی سریعتر و فقط در عرض 3 الی 4 ثانیه بالا می آیند، در حالی که سیستم های قدیمی و البته با هاردهای قدیمی HDD هستند حتی چند دقیقه هم زمان نیاز دارند تا روشن شوند. اما به طور کلی نمیتوان هارد HDD را انقدر بی ارزش نشان داد چون مزایای خود را دارد.

در این مقاله قصد داریم به مقایسه هاردهای اس اس دی و اچ دی دی بپردازیم و به شما 5 راهکار را آموزش دهیم تا اگر نمیدانید از کجا باید بفهمید هارد SSD است یا HDD؟ با این ترفندها به راحتی نوع هارد را تشخیص دهید.

blank

تفاوت هارد SSD و HDD

پیش از بررسی این که از کجا بفهمیم هارد SSD است یا HDD، بهتر است به صورت مختصر با تفاوت بین این دو درایو آشنا شویم. هارد درایو (هارد HDD) را با عنوان حافظه سنتی می شناسند که در اکثر سیستم ها، خصوصا سیستم های قدیمی از آن استفاده می شود. این نوع هارد درایو نیز مانند اس اس دی براحتی درون لپ تاپ یا کیس کامپیوتر جای داده می شود بنابراین زمانی که به فکر خرید کیس کامپیوتر  هستید لازم نیست نگران این باشید که آیا می توانم روی این مدل کیس ، SSD نصب کنم یا خیر.

اولین تفاوت HDD و SSD در این است که  قیمت هارد HDD از نظر قیمتی نیز بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر از هارد درایو SSD است. با این حال هارد درایو HDD سرعت بسیار کمتری در مقایسه با درایو SSD دارد و در کل کندتر است. در نتیجه نمی توان از این نوع درایو انتظار داشت بتواند سرعت عملکرد سیستم را بالا ببرد.در نقطه مقابل هارد درایو اچ دی دی، هارد SSD قرار دارد. این نوع هارد درایو که آن را هارد ذخیره سازی حالت جامد نیز می شناسند، نمی تواند فضای ذخیره سازی قابل توجهی را در مقایسه با درایو HDD در اختیار کاربران بگذارد.بنابراین، با استفاده از هارد درایو SSD سرعت انتقال و بازیابی داده ها به طرز قابل توجهی افزایش یافته و عملکرد سیستم به مراتب سریع تر خواهد شد.

blank

درایو های SSD امروزه در بسیاری از سیستم های جدید مورد استفاده قرار می گیرند و حتی بسیاری از کاربران به منظور افزایش سرعت سیستم خود اقدام به خرید هارد ssd کرده و از این طریق سیستم خود را ارتقا می دهند. هارد درایو های SSD به نسبت درایو های سنتی HDD مقاومت بسیار بالاتری در برابر ضربه و آسیب دارند و کمتر دچار خرابی می شوند. از طرفی نیز این نوع هارد درایو ها در مقایسه با هارد اینترنال انرژی بسیار کمتری را مصرف می کنند. با این حال قیمت آنها در مقایسه با قیمت هارد HDD به مراتب بیشتر است و کاربران برای خرید آنها باید هزینه ای بالاتر را بپردازند.

حال که به تفاوت بین این دو هارد درایو پی بردیم، با استناد به این درک می توان به سراغ روش هایی رفت که با استفاده از آنها می توان پاسخ سوال از کجا بفهمیم هارد ssd یا hdd را یافت و دید که آیا درایو نصب شده روی سیستم از نوع SSD است یا HDD؟

تشخیص هارد SSD از HDD از طریق Defragmenter

برای فهمیدن هارد کامپیوتر، یکی راه استفاده از ابزار Defragmenter است. این یکی از ساده ترین روش ها برای بررسی نوع هارد دیسک یا فضای ذخیره سازی نصب شده روی سیستم است. برای این منظور باید ابزار Defragmenter یا Optimize Drives را باز کرد. در ادامه برای این که ببینیم از کجا بفهمیم هارد SSD است، مسیر زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا روی گزینه START کلیک راست کرده و روی گزینه Run کلیک کنید تا این کادر برای شما باز شود
  • در ادامه گزینه Windows Run Command را باز کنید
  • در کادری که برای شما باز می شود عبارت Run Command dfrgui را تایپ کرده و در ادامه روی گزینه ok کلیک کنید
  • حال برنامه Defragment Utility را با استفاده از همان کادر Run Command باز کنید
  • در صفحه بعدی که برای شما باز می شود، نوع هارد دیسک نصب شده روی سیستم در زیر ستون نوع رسانه ( Media Type ) فهرست خواهد شد و می توان نوع هارد دیسک مورد استفاده در سیستم را در صفحه Optimize Drive مشاهده کرد.

تشخیص هارد SSD و HDD با استفاده از گزینه PowerShell

اگر می خواهید ببینید که از کجا بفهمیم هارد SSD است یا HDD ، روش بعدی پیشنهادی برای این منظور استفاده از گزینه PowerShell است. این روش نیز یکی از راه های سریع برای بررسی نوع هارد دیسک نصب شده روی سیستم است. این ابزار در ویندوز 10 در دسترس کاربران است و کاربرانی که از این نسخه ویندوز استفاده می کنند می توانند از طریق ابزار PowerShell، هارد SSD را از هارد HDD تشخیص دهند. برای استفاده از این روش باید مراحل زیر را دنبال کنید:

blank

  • روی دکمه START کلیک راست کرده و در ادامه روی گزینه PowerShell ( Admin ) کلیک کنید
  • در ادامه Windows PowerShell Command را باز کنید
  • در صفحه PowerShell، عبارت Get-PhysicalDisk را تایپ کرده و در ادامه دکمه اینتر را در صفحه کلید سیستم فشار دهید
  • دستور Get-PhysicalDisk PowerShell را اجرا کنید
  • هنگامی که فرمان مورد نظر اجرا شد، می توانید نوع هارد دیسک مورد استفاده در سیستم را در زیر ستون نوع رسانه مشاهده کنید. نوع هارد دیسک در این بخش فهرست شده است.

در این روش ساده نیز می توان به راحتی نوع هارد دیسک مورد استفاده در سیستم را تشخیص داد. کاربرانی که در ویندوز 10 به دنبال یافتن پاسخ این سوال اند که چگونه بفهمیم هارد ssd داریم، می توانند از این ابزار برای یافتن نوع هارد دیسک استفاده کنند.

از کجا بفهمیم هارد SSD است یا HDD؟

به جز دو روشی که در بالا برای تشخیص هارد دیسک SSD از HDD به آن اشاره شد، روش دیگری که می توان با استفاده از آن فهمید چه نوع هارد دیسکی روی سیستم نصب شده است، استفاده از اطلاعات خود سیستم است. می توان با استناد به داده های خود سیستم فهمید که آیا هارد دیسک روی سیستم از نوع SSD است یا HDD.

برای این که از این طریق پاسخ سوال از کجا بدانیم هارد ssd است را پیدا کنیم، باید به صفحه اطلاعات سیستم بروید. در این جا می توانید اطلاعات دقیقی در خصوص هارد دیسک، رم، پردازنده یا cpu و سایر سخت افزار های نصب شده روی سیستم را بیابید. برای رفتن به این صفحه و یافتن نوع هارد دیسک مسیر زیر را دنبال کنید:

  • روی دکمه START کلیک راست کرده و سپس روی گزینه Run کلیک کنید.
  • در پنجره ای که در ادامه برای شما باز می شود عبارت Run Command msinfo32 را تایپ کرده و روی گزینه OK بزنید. در این مرحله شما اطلاعات سیستم را با استفاده از دستور Run باز می کنید
  • در صفحه بعدی که برای شما باز می شود در ستون سمت چپ به دنبال مسیر زیر باشید:

Components > Storage > Disks

با رفتن به این مسیر صفحه ای برای شما باز می شود که در سمت راست آن می توانید اطلاعات دقیقی را در مورد هارد دیسک نصب شده روی سیستم مورد نظر پیدا کنید. این صفحه همان صفحه اطلاعات سیستم در ویندوز است که می توان از آن برای یافتن پاسخ سوال از کجا بفهمیم هارد SSD است، کمک گرفت. البته در خصوص این روش گزینه ای که روی به روی Media Type نوشته شده است، عبارت Fixed Hard Disk است که به وضوح مشخص نمی کند که نوع هارد دیسک از نوع SSD است یا HDD. با این حال دو روش اول همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد به راحتی تایید می کند که آیا سیستم مورد نظر دارای نوع درایو ذخیره سازی SSD است یا خیر.

تشخیص هارد دیسک SSD از HDD در سیستم با استفاده از Device Manager

Device Manager روش دیگری nv نحوه تشخیص نوع هارد لپ تاپ و کامپیوتر است. این روش خصوصا در مواردی که به تشخیص نوع درایو ذخیره سازی درگیر نیاز است، بسیار کاربردی و مفید است. برای رسیدن به این بخش باید در ویندوز 10 دکمه های Windows Key + S را با هم فشار دهید تا نوار جست و جوی ویندوز 10 باز شود. در این بخش عبارت Device Manager را تایپ کنید. با پیدا کردن این گزینه روی آن کلیک کنید. در ادامه روی Disk Drives دو بار کلیک کنید. به این ترتیب هارد دیسک های مورد استفاده در سیستم فهرست شده و قابل مشاهده هستند.

استفاده از ابزار شخص ثالث برای تشخیص نوع هارد دیسک سیستم

اگر اهل فن آوری هستید و با کامپیوتر های زیادی برخورد می کنید و می خواهید جزئیات سخت افزاری همه رایانه ها، به خصوص انواع درایو نصب شده در آنها را ببینید، باید از یک نرم افزار شخص ثالث برای این منظور استفاده کنید.  این ابزار ها انواع مختلفی دارند و می توانند یک راه حل ساده و حرفه ای برای پاسخ سوال از کجا بفهمیم هارد SSD است، باشند. تقریبا تمام این ابزار ها می توانند اطلاعات و جزئیات کاملی از هارد دیسک نصب شده روی سیستم را ارائه دهند. نرم افزار PC Wizard یکی از این نرم افزار هاست که می توان از آن برای تشخیص نوع هارد دیسک نصب شده روی سیستم کمک گرفت. اگر به دنبال خرید سخت افزار کامپیوتر باکیفیت هستید حتما سری به فروشگاه بروز کالا بزنید.

بهترین هارد ssd برای لپ تاپ و کامپیوتر

هارد اس اس دی اینترنال گودگا مدل SATA 2.5 ظرفیت 256 گیگ

هارد اس اس دی اینترنال گودگا مدل SATA 2.5 ظرفیت 256 گیگ

1,016,000 تومان
  • ظرفیت: 256 گیگابایت
  • قابلیت‌های مقاومتی: مقاوم در برابر گرما
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد اکسترنال SSD وسترن دیجیتال مدل ELEMENTS ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال SSD وسترن دیجیتال مدل ELEMENTS ظرفیت 1 ترابایت

3,700,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارددیسک اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3 ظرفیت 4 ترابایت

هارددیسک اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3 ظرفیت 4 ترابایت

9,100,000 تومان
  • ظرفیت: چهار ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3S Slim ظرفیت 2 ترابایت

هارد اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3S Slim ظرفیت 2 ترابایت

4,900,000 تومان
  • ظرفیت: دو ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

حافظه SSD وسترن دیجیتال مدل BLUE WDS200T2B0C ظرفیت 2 ترابایت

حافظه SSD وسترن دیجیتال مدل BLUE WDS200T2B0C ظرفیت 2 ترابایت

13,100,000 تومان
  • ظرفیت: 1.92 ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت

2,990,000 تومان
  • ظرفیت: 500 گیگابایت
  • قابلیت‌های مقاومتی: مقاوم در برابر لرزش
  • نوع رابط: SATA 2.5
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال ام اس آی مدل SPATUIM M371 ظرفیت یک ترابایت

اس اس دی اینترنال ام اس آی مدل SPATUIM M371 ظرفیت یک ترابایت

3,000,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل 980PRO ظرفیت 1 ترابایت

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل 980PRO ظرفیت 1 ترابایت

5,979,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال ایکس پی جی مدل SPECTRIX S40G M.2 2280 ظرفیت 256 گیگابایت

اس اس دی اینترنال ایکس پی جی مدل SPECTRIX S40G M.2 2280 ظرفیت 256 گیگابایت

1,379,000 تومان
  • ظرفیت: 256 گیگابایت
  • قابلیت‌های مقاومتی: مقاوم در برابر لرزش
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل WDS240G3G0A-240GB GREEN SSD ظرفیت 240 گیگابایت

اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل WDS240G3G0A-240GB GREEN SSD ظرفیت 240 گیگابایت

1,040,000 تومان
  • ظرفیت: 240 گیگابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال لکسار مدل NS100 ظرفیت 256 گیگابایت

اس اس دی اینترنال لکسار مدل NS100 ظرفیت 256 گیگابایت

996,000 تومان
  • ظرفیت: 256 گیگابایت
  • قابلیت‌های مقاومتی: مقاوم در برابر لرزش
  • نوع رابط: SATA 3.0
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل ™PRO 990 PCIe®4.0 NVMe ظرفیت یک ترابایت

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل ™PRO 990 PCIe®4.0 NVMe ظرفیت یک ترابایت

6,380,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل ™PRO 990 PCIe®4.0 NVMe ظرفیت یک ترابایت

اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل ™PRO 990 PCIe®4.0 NVMe ظرفیت یک ترابایت

6,380,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

بهترین هارد HDD برای لپ تاپ و کامپیوتر

هارد دیسک اینترنال وسترن دیجیتال مدل WD BLUE WD5000AAKX ظرفیت 500 گیگابایت

هارد دیسک اینترنال وسترن دیجیتال مدل WD BLUE WD5000AAKX ظرفیت 500 گیگابایت

470,000 تومان
  • نوع رابط: SATA 3.0
  • ظرفیت: 500 گیگابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد دیسک اینترنال وسترن دیجیتال مدل Purple WD11PURZ ظرفیت 1 ترابایت

هارد دیسک اینترنال وسترن دیجیتال مدل Purple WD11PURZ ظرفیت 1 ترابایت

1,780,000 تومان
  • نوع رابط: SATA 3.0
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3S Slim ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال ترنسند مدل StoreJet 25M3S Slim ظرفیت 1 ترابایت

3,750,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد دیسک اکسترنال وسترن دیجیتال مدل WD MY BOOK EXTERNAL ظرفیت 16 ترابایت

هارد دیسک اکسترنال وسترن دیجیتال مدل WD MY BOOK EXTERNAL ظرفیت 16 ترابایت

20,350,000 تومان
  • ظرفیت: 16 ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

هارد اکسترنال سیلیکون پاور مدل Armor A80 ظرفیت 1 ترابایت

هارد اکسترنال سیلیکون پاور مدل Armor A80 ظرفیت 1 ترابایت

3,990,000 تومان
  • ظرفیت: یک ترابایت
مشاهده قیمت روز و خرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا