ارز دیجیتال سلر (CELER) چیست؟

ارز دیجیتال سلر (CELER) چیست؟ یکی از پروژه‌های جذاب در کریپتو، رمزارز سلر است که هدف آن امکان انجام معاملات سریع ، آسان و ایمن خارج از زنجیره بلاک‌چین برای پرداخت‌ها و قراردادهای هوشمند است. در این مقاله از سرچینجا، به طور کامل ارز سلر نت ورک را معرفی خواهیم کرد و نحوه‌ی کسب درآمد از آن را توضیح خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال سلر (CELER) چیست؟

پروتکل سلر نتورک (Celer Network) یک پروتکل لایه دوم و مبتنی بر اثبات نقدینگی (Proof of Liquidity) است که با هدف بهبود مقیاس‌پذیری، تعامل‌پذیری و نقدینگی بلاک چین‌های مختلف طراحی شده است. تخصص این شبکه در انجام تراکنش‌های پرداخت و پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند به‌شکلی برون‌زنجیره‌ای، سریع و ‌ارزان است. سلر نتورک روی بهبود سه ویژگی کلیدی تعامل‌پذیری، نقدینگی و کاربردپذیری تمرکز دارد و تلاش دارد با فناوری منحصربه‌فرد لایه دوم خود، مسیر توسعه‌دهندگان و کاربران اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین را هموار کند.

 

خرید ارز دیجیتال سلر نتورک

در حال حاضر صرافی ارز دیجیتال بیت پین صرافی ایرانی است که رمرارز سلر را می توانید در آن بخرید. برای خرید سلر نتورک فقط کافی است در سایت ثبت‌نام کنید و وارد حساب کاربری خود شده و در بازار خرید و فروش ارز دیجیتال سلر نتورک را انجام دهید.

تیم سلر نتورک

چهار هم‌بنیان‌گذار اصلی این پروتکل همگی مدرک دکترا در رشته‌های علوم رایانه از دانشگاه‌هایی مانند اِم‌آی‌تی، پرینستون و یوسی برکلی دارند و در شرکت‌های فناوری برتر دنیا کار کرده‌اند:

  • دکتر مو دونگ (Mo Dong) مدیر محصول در شرکت اعتبارسنجی شبکه وِری‌فلو (Veriflow) و متخصص کاربردهای نظریه بازی الگوریتمی است. دکتر دونگ دروسی نیز درخصوص مهندسی قراردادهای هوشمند برای صدها دانشجوی فارغ‌التحصیل برگزار می‌کند.
  • دکتر یوندا لیو (Junda Liu) از سال ۲۰۱۱ یکی از مهندسان زیرساخت شبکه مرکز داده شرکت گوگل بود و از سال ۲۰۱۴ نیز در پروژه خدمات ارتباطات بی‌سیم گوگل به‌نام پراجکت فای (Project Fi) مشغول به کار شد.
  • دکتر شیائوژو لی (Xiaozhou Li) محقق و متخصص در حوزه‌های مختلف علوم رایانه از جمله سیستم‌های توزیع‌شده، شبکه‌سازی و مدیریت داده است. او سابقه کار در شرکت‌هایی همچون گوگل و اچ‌پی لبز را دارد و مقالات متعددی در معتبرترین ژورنال‌های علمی همچون SIAM و ACM به چاپ رسانده است.
  • دکتر کینگ‌کای لیانگ (Qingkai Liang) در سیستم‌های شبکه‌ای و ساختارهای داده تخصص دارد. دکتر لیانگ هم در شرکت‌هایی همچون گوگل و بِل لبز سابقه فعالیت دارد و چندین سال در بخش تحقیقات دانشگاه ام‌آی‌تی روی مباحثی همچون شبکه‌های بی‌سیم و مراکز داده به کار پژوهش مشغول بوده است.

محصولات سلر نتورک (Celer Network)

سلر نتورک محصولات مختلفی را برای حل چالش‌های مختلف دنیای کریپتو ارائه می‌کند. دو محصول مهم سلر، cBridge و Layer2.Finance نام دارند که به اختصار هر یک را توضیح خواهیم داد:

cBridge

سلر نسخه‌ی اصلی cBridge را در ماه جولای ۲۰۲۱ عرضه کرد. cBridge پلی تعاملی برای حل مشکلات ناشی از توسعه‌ی چندزنجیره‌ای (multi-chain) است. با پیش‌روی توسعه‌ی چندزنجیره‌ای مبادلات، توان عملیاتی و امنیت دچار تاخیر شدند. پیشرفت‌های یاد شده شامل انواع مختلفی از پلتفرم‌های لایه اول مانند شبکه‌ی اتریوم و لایه‌ی دوم مانند پلتفرم‌های مقیاس‌پذیر هستند. در واقع با توسعه‌ی چندزنجیره‌ای حجم معامله دارایی‌ها بیشتر، گرانتر و سرعت انتقالشان آهسته‌تر می‌شود.

cBridge مشکلات ذکر شده را با ارائه‌ی شبکه‌ای ارزان و سریع بین بلاک‌چین‌های لایه‌ی اول، زنجیره‌های جانبی، پلتفرم‌های لایه‌ی دوم و رول آپ‌ها برطرف می‌کند. طبق ادعای شبکه‌ی سلر، این عملیات با استفاده از cBridge تا یک میلیون بار سریع‌تر انجام می‌شود. در حال حاضر cBridge از بلاکچین‌های محبوبی همچون اتریوم، بایننس، پالی‌گان (ماتیک) و آوالانچ پشتیبانی می‌کند. البته به این نکته نیز توجه کنید که در حال حاضر cBridge فقط امکان انتقال استیبل کوین‌هایی مانند DAI، USDC و USDT را فراهم کرده است.

Layer2.Finance

این محصول سلر، از طریق رول آپ‌ها به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون هزینه‌ تراکنش بالا به شبکه‌ی غیرمتمرکز اتریوم دسترسی داشته باشند. در این محصول کاربران می‌توانند بازدهی خود را به حداکثر رسانده و هزینه تراکنش‌های خود را را پایین نگه دارند. علاوه‌بر این، کاربران می‌توانند دارایی خود را بین پروتکل‌های اصلی DeFi مانند Aave) AAVE ،(Compound) COMP) و Curve) CRV) جابه‌جا کنند.در حال حاضر Layer2.Finance فقط از شبکه اصلی اتریوم و واریز و برداشت استیبل‌کوین ها پشتیبانی می‌کند. کاربران می‌توانند استیبل کوین‌های خود را به پروتکل‌های غیرمتمرکز موجود واریز و در ازای آن پاداش دریافت کنند.

نکته‌ی مهم درباره‌ی Layer2.Finance این است که برخلاف سایر راهکارهای لایه‌ی دوم، به دنبال جلوگیری از تقسیم نقدینگی است. تقسیم نقدینگی به وجوهی اشاره دارد که در بلاک چین‌ها و لایه‌های مختلف ذخیره می‌شوند. نتیجه‌ی تقسیم نقدینگی این است که اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند. پلتفرم Layer2.Finance این مشکل را حل کرده تا کاربران بتوانند سرمایه خود را در لایه‌های مختلف دیفای انتقال دهند و با استفاده از یک بستر یکپارچه آن را مدیریت کنند. البته درصورت استفاده از پلتفرم Layer2.Finance زمان داد و ستد سرمایه‌ی کاربران کند می‌شود؛ چرا که پلتفرم باید تراکنش‌ها را به‌صورت دسته‌ای انجام دهد تا انرژی کمتری مصرف کند.

کیف پول‌های ارز سلر

همانطور که گفتیم سلر نتورک در بستر اتریوم و شبکه ERC20 ایجاد شده است؛ بنابراین از تمامی کیف پول‌هایی که از شبکه اتریوم پشتیبانی کنند می‌توان برای نگهداری و مدیریت ارز Celer استفاده کرد. بهترین گزینه‌های کیف پول سلر عبارت‌اند از:

  • تراست والت (Trust Wallet)
  • مای اتر ولت (MyEtherWallet)
  • اتمیک والت (Atomic Wallet)
  • کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger)

کلام آخر

در این مقاله بررسی کردیم که سلر نتورک چیست و چه کاربردهایی دارد و چه اهدافی را دنبال می‌کند. فارغ از ویژگی‌های فنی و در یک کلام، Celer Network اینجاست تا به تعامل‌پذیری و مقیاس‌پذیری بلاک چین‌ها کمک کند. همه ما می‌دانیم که این دو ویژگی (تعامل‌پذیری و مقیاس‌پذیری) تا چه حد برای افزایش پذیرش بلاک چین‌ها مهم هستند.

آیا فکر می‌کنید این شبکه در پیاده‌سازی اهداف خود موفق خواهد بود؟ چه موانعی را بر سر راه این شبکه می‌بینید؟ به نظر شما کدام شبکه یا شبکه‌ها رقبای جدی Celer هستند؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا